Followers

Saturday, May 26, 2012

Birthday? Hm hopeless

26 May 2012 genap lapas belas tahun.
Belum pun pukul 12 tapi phone dah bunyi
Kyna org yg firts sekali wish. Thanks Sαүαиǥ♡
Dia call then dia ckp "happy birthday. aku nak jadi org pertama yg wish birthday kau :-D"
K terharu sangat weyyyy :')

Hm tp aku sebenarnya tunggu si dia bekas buah hati yg wish birthday aku. Tp aku ✗ rasa dia akan wish :')
Aku tggu WhatsApp bunyi sbb aku tahu kalau whatsapp bunyi mmg dia lah wish birthday aku.
Lepas beberapa minit pukul 12 tetibe whatsapp bunyi
Masatu aku dah sengih sensorang. ✗ sangka dia wish jugak birthday.
Bukak whatsapp then baca apa yg dia sent :')

Tetibe air mata nih turun, terharu sebab dia wish
Even pun dia wish lambat tp dia still ingat nk wish untuk birthday aku :')

#Awak, maaf sbb buat awak sakit hati semalam
Thanks sebab wish birthday kite. Kite terharu sgt :')
Tapi semalam kite gadoh sbb ada salah paham
Kite ✗ pernah cakap mcmtu dkt kgkawan awak
Terpulang awak nk percaya kite atau tidak
Semalam kite tanya awak soalan yg kite harap sangat awak akan jawab yg awak boleh terima. Tp awak dah pun ckp yg awak ✗ kan terima kite lagi. Rasa hancur sumee hati nih
Masatu rasa mcm dah ✗ nak hidup lagi
Ksedih sgt!

Badan nih rasa lemah selemahnya :'(
Hati nih rasa sakit yg teramat sgt :'(
Harapan nih musnah hancur sehancurnya :'(
Air mata nih turun mencurah-2 sbb merasakan ✗ kan pernah ada dia dlm hidup ni lagi :'(

Rasa mcm dah give up nk teruskan hidup
Birthday tahun ni mmg langsong ✗ bermakna apa-apa bagi aku
Aku ✗ nk ingat birthday tahun ni
Benciiiiiii! :'(

Aku ✗ dapat lupekan kenangan same dia
Aku rindu dia main kepala aku masa aku perli dia
Aku rindu dia pujuk aku masa aku merajuk
Aku rindu dia sikatkan rambut aku masa lepak
Aku rindu dia pegang tgn aku masa atas motor
Aku rindu dia suapkan aku masa aku lapar
Aku rindu dia peluk aku masa dia rindukan aku
Hmm sayang, canee aku nk lupekan sume nih?
Aku sayang kau sgttt :'(

Maaf sebab aku ✗ kuat
Aku cuba cari pengganti kau tp aku ✗ boleh
Sayang aku dkt kau terlalu kuat untuk aku hilangkan
Aku harap sgt dapat jumpa kau buat kali terakhir
Aku nk bagitau kau mcm mana kuatnya sayang nih untuk kau Amy :'(

Sorry for everything,
And thanks a lot for the wish
I will always love you bekas buah hati :')

I'm the only person that always hope will get you back,
Farah Nadhirah Harun :')

Tc. And bye ex love.

Thursday, May 24, 2012

Semakin Melupakan Semakin Pedih.

Alhamdulillah. Skrang luka dkt hati dah semakin pulih
Walaupun belum lagi pulih sepenuhnya :')
Sisa-sisa luka yg kau bagi masih lagi ada
Segala kenangan kite masih belum terpadam
Gambar-2 kite masih ada lagi disimpan
✗ mampu nk buang sume tu dlm masa yg singkat :')

Kau semakin bahagia dgn hidup dan kenangan baru
Aku masih lagi teringat-2 kenangan lalu
Kenangan yg mungkin ✗ kan dpt dipadam :')
Setiap hari hanya berharap kau akan kembali
Setiap hari menunggu bila agaknya rasa sayang kau yg dulu akan dtg semula :')
Andai satu hari sayang kau dtg balik, dgn rela hati aku terima sayang kau tu. Aku akan sentiasa cuba untuk jadi lebih baik dari sebelumnyaa :')
Tapi aku tahu tu sumee hanya angan-2 yg ✗ kan pernah same sekali jadi kenyataan
"Tlg sedar dari mimpi Raa! Dia bukan milik kau lagi. Dia dah semakin bahagia dgn patner baru dan ✗ kan pernah sekali pun dia dtg balik untuk sayang kau mcm dulu :'(

Luka lama masih lagi ada, masih terasa sakit
Tapi belum pun luka lama pulih, kau dah bagi luka yg baru. Yg tersangat perit bagi aku :'(
✗ dapat aku nk tanggung rasa perit nih!
Aku cuba untuk lupakan kau mcm mana kau lupakan aku :')
Aku cuba hilangkan sayang ni mcm mana sayang kau yg dah hilang tu
Tapi aku ✗ boleh. Aku ✗ dpt rasa ape yg kau rasa
Semakin aku lupakan, semakin byk rindu yg aku rasa
Maafkan aku sbb ✗ dapat lagi lupekan sumenye :')
Knp kau mesti jadi sekejam nih Amy! :'(

Mulut senang kata benci, menyampah dkt kau
Tapi hati? Sikit pun ✗ boleh nk hilangkan rasa sayang yg pernah ada dulu :')
Setiap hari menangis bila teringat dkt kau
Kau ✗ pernah rindu, kau semakin bahagia dgn perempuan lain. Tp knp aku ✗ boleh buat benda yg sama mcm kau Amy? Knp?! :'(
Hati aku betol-2 sakit. Sakit dgn sume sayang kau yg pernah ada dulu :'(
Aku ✗ ready nk sayang sesape masa mula-2 kenal kau dulu. Aku takot nk kenal kau sbb aku aku ✗ ready nk sakit lagi masatu :')
Tapi hari demi hari kau buat sayang ni semakin bertambah. Kau buat aku yakin yg kau ✗ kan pernah sakitkan hati aku
Tapi baru 5 bulan kau dah buang sayang yg pernah kau bagi dkt aku dulu. Kau berubah jadi org yg ✗ pernah aku kenal selama dgn kau dulu
Aku terkilan dgn sume yg keluar dari mulut kau skrang :-(

Dulu masa kite baru sebulan kau bagi aku rantai, kau pakaikan rantai tu untuk aku
Kau pegang tangan aku dari mula kite dkt kedai makan tu sampai kite balik
Mastu first kite pegi keluar sambot monthsary same-2 sampai kena kejar dgn anjing
Aku peluk kau tp kau tergelakkan aku
Kata kau benda yg jadi tu comel :')
Kau jaga aku, kau buat aku rasa selamat bila dgn kau
Aku ✗ tau knp aku rasa tenang sgt bila dgn kau
Aku rindu sume perhatian & sayang kau yg dulu Amy. Rindu sgt! :'(
Kau lain dari lelaki yg pernah aku kenal. Hm.

Aku akan cuba untuk lupekan kau walaupun mmg aku ✗ kan boleh
Maafkan sume salah yg aku pernah buat sampai sayang kau hilang :')
Aku harap kau happy dgn gf baru :')
Jaga dia mcm mana kau jaga aku dulu :')
Sayang dia mcm mana sayang kau kt aku dulu :')

Last, aku sayang kau Amy. Sangattt! :'(
I hope that one day, you will back to me :')
Bye.

Tuesday, May 22, 2012

Kau yg terbaik sampai bila-bila :')

Genap 5 bulan then kite putus. Hilang sumenye dari kau :')
Sumenye salah aku. Aku mengaku tu. Maaf!
Tapi knp kau ✗ boleh bagi aku peluang untuk betolkan salah aku mcm mana peluang yg pernah aku bagi dkt kau dulu :')

Masa break kau ckp aku perempuan yg paling kau sayang sgt selain dari family kau. Tapi knp senang sgt kau cari pengganti aku? Mcm mana sayang kau yg 5 bulan tu boleh hilang mcmtu je? Pulangkan balik hati aku yg kau dah ambik tu. Aku mohon :'(

Mane sume janji-janji kau dkt aku? Knp senang sgt kau buang sume tu :') Sabtu ni birthday aku, sape nk teman aku pegi kfc? Sape nk sambot birthday aku? Knp kau mesti tipu aku? Knp kau mesti bagi aku harapan lepastu kau punahkan sumenyeee :'( 5 bulan dgn kau sekali pun ✗ pernah renggang. Setiap hari jumpe, setiap hari msg. Kau yg terbaik pernah aku dpt, mcm mana aku nk lupekan kau? Ya allah, aku betol-2 ✗ kuat dgn sume nih :'(

Knp skrang kau dah lain? Knp skrang kau asyik maki-maki? Mcm mana kau boleh hilangkan sayang kau yg teramat sgt dkt aku dulu? Kau bukan lagi Amy yg penyabar yg pernah ada dgn aku selama 5 bulan dulu :') Kau bukan lagi lelaki yg selalu cakap dia sayang aku lebih dari apa yg dia ada :') Kau dah berubah lepas duduk langkawi. Sgt berubah :'( Aku menyesal sebab bagi kau pergi sana. Sumpah menyesal sgt :'(

Lepasni sape nk suruh aku janji jgn tggalkan dia? Sape nk suapkan aku kalau aku lapar? Sape aku nk tanya "knp dkt ampangan nih ada bau koko?" setiap kali jalan-2 :'( Dkt sape aku nk cakap kalau aku rindu? Sape nk belikan aku 100 plus kalau aku pening? Sape lagi yg nk dtg rumah aku hari-hari bawak pegi lepak warisan? Knp senang sgt kau lupekan sume kenangan kite sayang :') Knp senang sgt kau cari kenangan baru :'(

Aku ✗ boleh tulis panjang-2. Aku sedih dgn sume nih :'( Sedih sgt!
Aku harap kau bahgia dgn gf baru :')
Harap dia lagi baik dari aku :')
Maaf sbb aku ✗ cukup sempurna untuk kau :')
Semua kenangan kite aku akan simpan sampai bila-bila :')

Selamat tinggal kenangan indah :'(
Selamat tinggal bekas buah hati :'(
I will miss you my love :')

Friday, April 6, 2012

Amy sampai bila-bila :-)

Laptop rosak lagi disebabkan makhluk asing tu
✗ habis-2 dia je yg membuatkan laptop rosak!
So terpaksa update menggunakan blackbewi 

Bila dah nak 4 bulan ni terasa mcm makin bahagia
Ohh hari, cepat lah genapkan 4 tahun relay ni
Tak sabaa nak kawin dgn Amy ♁ HΛћ∂HΛћ∂ ♡

Alhamdulillah, syukur sgt dapat kenal Amy
Lagi bersyukur kalau kenal dia sebelum ni ☺

Amy bukan sekadar boipren itew je
Tp dia jugak beshfwenzz untuk gossip-2
How's cute kan? Bila jumpa tak sah kalau tak kutuk orang. Hα̩̩̩̩̥hΏ̶̲̣̣̥ha̶̲̥̅̊ `°•.¸¸.•°` `°•.¸¸.•°` `° @(ᵕ.ᵕ)@ •.¸¸.•°``°``°•.¸¸.•°

Semua benda yg jadi cerita dkt dia
Semua benda yg tak puas hati bagitau dkt dia
Terasa mcm boleh πgαm dgn dia dari sebelum ni
Dia boipren dan dlm masa sama, dia jugak teman gossip-2 ☺

Harap relay dgn dia sampai kawin
Nak ada dgn dia sampai mati
Dia yg terbaik dan akan jadi yg terbaik sampai bila-bila ♥

Iи̣̣̣̥ƨyά̲̣̥llά̲̣̥h ✓

Sunday, March 18, 2012

Cukup Sekali Gaduh. Done!

Hm hmm knp rasa macam sebak sgt ni
Atotooo, itew shedih ahh sebab .... sebab
Em k, itew gaduh dgn Amy buat pertama kalinya dalam sejarah kamus cinta "RARAMY" ;P

3 bulan dgn dia, tak pernah sekali pun kitorang gaduh
Memang happy ending macam cerita cinderella dah.
Tapi for the first time kitorang gaduh haritu. Pfffttttt --'

2 hari berturut-turut kitorang dush-dush boom (gaduh)
Rasa mcm dah nyawa-nyawa ikan je relay kitorang masa tu :')

Dia byk kali minta maaf, tp rara yg ego. Berlagak taknak maafkan
Keraskan hati ni. Tutup rapat-rapat taknak maafkan dia punya pasal
Mmg tashing habis masa tu. Semua salah rara kan? K paham.



Kunun nak mintak simpati kengkawan. Phuiiii ~
(tengok apa Amy comment :-D)


Bila tak gaduh, nak gaduh. Kununya tak syok kalau takde fight
Sekali bila dah gaduh betul-betul. Menangis sampai takde suara
Ha lagi sekali padan muka untuk kau rara. Hmm sho sad of me :3

Cukup lah tu gaduh, lembutkan hati and maafkan dia
Lepas dah berbaik buat mcm takde apa benda yg berlaku
And kembali kepada happy ending of our love story :*

Penat dah gaduh-gaduh and now masa untuk manja-manja
Meoww meowww. Alolooo sewius rindu angat angat
Dah dua hari tak dpt manja-manja. Mwehehe kegedikskan.




Bila dah berbaik, mula lah nak sent benda shuwet-II dkt wall
Kunun mmg bahagia habis lah sebab dah berbaik semula :-D

Lepas kes gaduh tu, hari-hari jumpa hari-hari gelak
Setiap masa asyik dgn dia. Seminit pun taknak renggang
Petang jumpa, malam jumpa. Harini jumpa esok pun jumpa
Har har har.

Dan disebabkan tu, membuatkan ada seorang makhluk yg tidak berpuas hati dgn keakraban kami berdua. Alahai apa lagi ni -,-"
Kawan mula rasa dirinya dipinggirkan.


UNTUK KAU KAWAN :

K dah knp kau rasa cemtu wahai kawan?
Nak kata aku pegi dating 2 orang. Tidak sama sekali
Asal aku jumpa dia, kau mesti ada sekali
2-2 aku layan sama rata. Sikit pun takde yg kurang.

Mana dia bawak aku, aku mesti bawak kau
Lepastu tetiba kau boleh cakap yg aku pentingkan dia
What the heck -,-

Bila kau keluar dgn bf kau, ada kau bawak aku?
Bila aku teman kau date dgn bf kau then kau suruh aku balik sorang-sorang, tengah-tengah malam pulak tu, pernah aku melenting? Sikit pun tak kan. Bila aku sedih then aku nak kau ada dgn aku, apa yg kau cakap "Sorry la, aku dkt sendayan ni. Rumah mak mentua aku. Taktau lah bila balik."

Lepastu kau boleh cakap yg aku pentingkan bf aku
Semuanya sebab masa kau break dgn bf kau, aku bergurau dgn bf aku
Tlg fikir yg kitorang baru je okay masa tu. At least aku tak abaikan kau
Aku tanya kau knp, kau okay tak sume then kau terus pegi tempat lain.

Maaf, kalau kau terasa. Takde niat nak abaikan kau kawan
Satu je aku mintak, tlg ubah peragai kau. Fikir sape yg slalu abaikan sape.

BYE!


Wednesday, March 14, 2012

24/7 Amy Amy Amy

Hari-II Amy, Amy hari-II. Setiap hari Amy, Amy setiap hari
Semua dah muak asyik-II cerita pasal dia. Pasal benda lain takde ke?
Maaf, buat masa skrang benda lain diabaikan, Amy diutamakan
Sila lah muntah. Muahahaha




Masa mula-II kenal, liat sgt nak terima kau jadi bf sebenarnya
Even masa tu dah lama sgt membujang. Tp susah sgt nak terima kau
Masa tu luka dkt hati ni masih lagi dalam. Gara-II ditinggalkan oleh seorang makhluk tuhan yg tidak mengenang budi -,-"

Tapi kuatkan juga hati ni untuk terima kau walaupun susah untuk sayang
Berbulan-II kau tggu sayang aku untuk kau. Kau sabar menunggu
Kadang-II kau sakit hati bila aku cakap aku sayang si dia lagi
Maaf, aku masih lagi dlm keadaan yg tidak stabil masa tu :3

Sekarang, kau dah berjaya buat aku sayang kau
Aku takut hilang kau. Aku takut kalau kau pergi jauh
Aku sayang kau sangat. Tlg janji yg kau takkan tinggalkan aku macam mana si dia tinggalkan aku dulu untuk perempuan lain :')




Setiap hari kau buat aku gelak bila dgn kau. Mmg bahagia sgt la sayang
Bila aku marah kau pujuk, aku suka marah then kau suka pujuk
Haha aku kekadang saja buat-II marah sbb aku nak kau pujuk
Sumpah suka. Kau sgt-II lah macho bila pujuk aku sayang. Pheww !

Kau lain sgt dari laki-II yg aku pernah kenal. Terima kasih untuk itu
Hari-II jumpa pun boleh muak. Nak muak boleh? Hew hew hew.
Jangan risau sayang, hari-II jumpa ni lah membuatkan sayang ni dtg

Dulu hati aku dah tertutup rapat untuk terima mana-II lelaki lagi
Tapi kau dah berjaya curi hati ni dan skrang hati ni mmg untuk kau sorang
Perlahan-II aku cuba sayang kau and now congrats coz my heart already have your're name <3




See. Aku bahagia sgt dengan kau skarang sayang
Tlg stay dengan peragai ni sampai kite kawin nanti
Kalau kau berubah, aku campak kau dkt lombong
Bagi ikan lombong gigit-II kau. Eeeuuuuuwwwww ;p

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi semua
Kesalahan ku yang pernah menyakitimu...



SAYA SAYANG AWAK AMY !


# Entry kali ni agak jiwang. Geli? K sama. Welkkkkk
Har har har. Dah bye.





Tuesday, March 13, 2012

Sweet 3 Months :*


AMY
ku tak percaya kau ada disini 
menemaniku disaat dia pergi
sungguh bahagia kau ada disini 
menghapus semua sakit yang ku rasa



3 Months. Me love you Amy sayang :*
Mwehehe


Bangun tidur bangun tidur tetiba dah 3 bulan dgn Amy
Cepatnya masa berjalan. Rasa mcm baru semalam kenal dia
Dia patner paling baik pernah aku dapat. Serius tak bohong.

Dia penyabar, sgt penyabar! caring, baik hati and mcm-II lagi la
Sekali pun tak pernah maki-II, marah-II. Ya Allah serius melting dgn dia :*

Hari-II jumpa pun rasa rindu lagi. Apa maknanya tu? MENGADA ;p
Punyalah lama dia tggu sayang aku dkt dia. And now congrats
Sebab sayang aku 100% skrang mmg untuk dia. Iloveyou dear!

Masa anniversary haritu aku lambat wish sebabnya. lupa -,-"
Masa tu boleh masak apa sume lagi then tengok phone 
Alaaaaa dia dah wish dulu. Sorry sayang serius tak ingat :-(

Malam tu jumpa, then pegi makan dkt Johan
Gelak-II, gurau-II, cubit-II, tarik-II rambut. Okay done
Happy macam dah 3 tahun kite sama-II. Har har har terbaikkk ;p



Bahgia dgn awak. Hanya kite je yg tahu ;-)


Amy, happy sweet 3 months dear.
Your're my soul, my heart and my everything
Everyday you make me smile and lough :-)

I don't want to lose you
Promise me that your're always be mine :-)

I LOVE YOU ONLY
YOUR'RE MY SWEETHEART
YOUR'RE MY ONLY ONE FOREVER !!!


Sunday, March 11, 2012

Semakin Bahagia ♥_♥"

Ehem ehem bie itew dah balik dari London. Wehiiiiiiiiiiiiiiii
Sgt lah gumbira k. Nak jumpa nak jumpa! Itew windu angat nie :3
Hahaha mengada -,-

Masa tgh tengok tv tetiba ada msg masuk. Serius malas gila nak tengok sebab phone dkat dalam bilik tgh charge. K abaikan dulu phone tu. Then dkat nak setengah jam baru masuk bilik ambik phone and stret tengok msg and i was like "OMAIGOD!!!!" bie itew msg. Dia cakap dia dah balik. Then time tu sengih-II mcm org gila dpt mainan. Sumpah senang hati dpt msg tu. Rindu rindu ;p

Malamtu lepas dia balik keje, kitorang pegi lepak mcd
Dia suapkan itew tau. Ehem ehem jelly tak jelly tak? Mwehehe
Lepak sampai pukul 4 lebih mcm tu then dia stret hanta balik rumah
Sumpah happy sgt dapat jumpa dia :-D

Esok tu yaya tidur rumah then dia cakap malam nak ovenite
So pegi mcd pukul 3 pagi mcmtu, yaya sponsor. Meh sayang sikit :*
Hari-II mcd. Hmm macam mana nak diet ni. Hahahaha ;p

Motif pegi mcd pukul 3 pagi masa tu sbb menunggu bf masing-II balik keje
Janji pukul 12 tapi pukul 3 baru balik. Mmg suka tggu lama-II macam ni -,-"

Then lepak mcd dgn Yaya, Ema, Syera, Eymal, Jimmy, Apiz, Iwan and of coz bf itew
Lepak punya lepak pukul 6.30 pagi baru balik rumah. Mmg la bahagia sgt dah.
Dah la balik jalan kaki. Kesian kitorang k :-(

Hari-II jumpa, hari-II dating. Mmg makin sayang lah jawabnya kan
Alalalaaa makin happy dari sebelum-II ni. Sayang sgttttttt <3



Apa benda ni? Taknak ah tak shedap -,-



Phewwitt. Macho habis la tu kenn. Harhar pelissh ;p



Eeeeee, apehal tak pandang camera -.-"



Finnally, here we are. Happy together
! I LOVE YOU !



Hi. Meet my new girlfriend. Yayayayaya :-)


Wednesday, March 7, 2012

Aku tak kuat bila kau jauh :'3

Dah 1 minggu 1 hari aku tak jumpa kekasih hati -Amy-
Dan sudah 72 jam bersamaan 3 hari kitorang tak contact.

Sayang, aku rindu kau sgttttt :'( Maafkan aku sebab abaikan kau
Seminggu tak jumpa semuanya gara-II aku. And for sure aku menyesal sgt
Please balik cepat. Aku takboleh sorang-II cani. Aku tak kuat bie :'/

Ada seribu satu sebab knp aku taknak jumpa dia. Yg pasti mmg alasan munasabah
Skrang hari asyik hujan, asal aku nak jumpa dia je mesti hujan.
K sedih. Lap hingus. Sobb sobb  :'(

Esok tu ingat nak jumpa tapi malang tak berbau
Dia boleh pulak excident. Tulaa hujan-II pegi kelua
Kan tu makan dia. Sumpah geram!
Lepasni nak keluar jgn bawak motor. Bawak je kereta tu -,-

Keshian nengok bie itew aww, dia tgh shakit. Hmm mengada
Dan disebabkan hal tu, aku suruh dia rehat dkat rumah
Seorang girlpren yg sgt ambik berat. K tahu tu ;p

Hari demi hari mcm-II halangan yg kitorang dapat
Petang nak jumpa tapi dia keje, bila malam hujan pulak
Paham tak yg aku tgh rindu sgt niiiiiiiiiii :'(

Esok tu dia cakap tak kira apa yg jadi dia nak jumpa aku jugak
Wehiiiii happy angat-angat. esok itew jumpa buah hati itew
Be jelly ;p

Tapi tunggu punya tunggu dia tak contact-II aku
K dah apehal dia tak contact-II aku seharian ni
Tak pernah dia buat peragai macam ni. Benggang dah ni !
Credit takde nak call msg sume. Eeeeeeee mana kau ni bie -,-'

Lepak dgn Ema sampai malam then malam tu balik aku stret online
Update status maki-maki, marah-marah geram sume.
Lpastu tetibe membe dia im aku then dia cakap nak bagitau pasal Amy
Hm dia nak bagitau apa ni? Sumpah aku takot nak dengar
Aku taknak benda yg sama mcm ex aku buat dulu berulang balik :')

Membe dia boleh ckp taknak bagitau sume, takot aku sedih la bagai
K, kau jgn buat aku jem brado. Kau boleh cite tak asal dgn boipren aku
Jangan buat aku macam orang bodoh. Aku tgh geram ni. Kang aku shoot sorang-II
#Abaikan kebajetan itu -,-

Aku stret call membe dia then tanya mana boipren aku sume
Then dia cakap bukan taknak bagitau tp takot aku sedih kalau dia bagitau mana bf aku
Dalam otak ni dah mcm-II benda buruk yg aku fikir. Then aku ckp dkat membe dia
"Hm nak bagitau ape? Ohh k tahu. Amy curang gak eyy mcm *%@~ dulu? :'(

Lepastu membe dia stret ceritakan hal sebenar dkat aku. Dia cakap Amy tak curang langsung tapi dia tgh ada masalah lagi teruk dari curang tu sume. Sumpah tersentap gila masa aku denga apa yg membe dia cakapkan tu. Ya Allah menangis aku kejap. Sumpah aku terkejut bercampur sedih :'(

Knp takde sorang pun membe-II dia yg bagitau dkat aku. Seharian aku tggu dia mcm org gila. Aku tunggu punya tunggu alih-II ni cerita yg aku dapat. Sayanggg, apa sume ni? Asal jadi cani? Aku tak kuat dengar sume benda ni sayang :'(

Kau dah janji nak jumpa aku, kau dah janji nak lepaskan rindu tapi knp kau tak buat?
Knp benda-II cani yg aku dengaa? Seharian baru aku dpt tahu benda ni. Apa sume ni !!! :'(

Aku minta maaf sebab layan kau teruk sgt haritu sayang. Aku takde mud haritu
Kau paham aku kan? Kau sikit pun tak marah dkat aku kan sayang
Kau sabar je dgn sume peragai aku tu :') Aku minta maaf sgt-sgtttt dkat kau bie :'(

Betul cakap org bila ada depan mata kita tak hargai, bila dia pergi jauh baru kita sedih
K sayang, mmg aku sedih sangat bila teringat dkat kau
Setiap hari aku menangis, 2 hari aku tak makan sebab fikirkan kau
Kau sekali pun tak pernah tinggalkan aku lama-II cani
Aku rindu kau sgt bie :'( Tolonglah balik cepat
Aku nak peluk kau, and aku nak cakap yg aku sayang kau sgt :'(

Selama kau takde, membe-II kau yg bagi aku semangat sayang
Diorang bawak aku mana je diorang pegi, sebab diorang taknak aku sedih sorang-II
Terima kasih Yaya, Eymal, Iwan, Apiz and Jimmy. Kauorang terbaik sbb buat aku gelak-II :')
Selain membe-II kau, lagu kita jugak jadi peneman bila aku rindu dkat kau sayang
Setiap hari aku dengar lagu kita sayang. Sumpah aku rindu kau sangat-sangatttttt :'/



Tengok sayang apa yg aku buatkan untuk kau :')


Membe-II kau cakap aku dah angau gila. Kababian sungguh membe-II kau sayang
Ni sume aku buat sebab aku rindu kau sgt. Diorang suka sgt perli aku sayang
Nnt kau dah balik, kau tlg shoot diorang tauu? Hmmm.

Amy, tolong paham susah macam mana pun awak
kite selalu ada dgn awak sayang.
Nnt awak dah balik, kite janji 24/7 kita dgn awak
Seminit pun taknak renggang. Boleh kan sayang? :')

Sayang kite dekat awak makin hari makin bertambah
Awak buat kite sedih bila fikirkan awak, itu tandanya kite dah betul-II sayang awak Amy :')
Tolong balik cepat, kite nak makan sama-II dgn awak. Kite nak awak suapkan kite :')
Rindu dkat awak makin hari makin bergunung tahu tak sayang. 
Kite tggu awak balik sayang :')

I MISS YOU,
I LOVE YOU SO MUCH AMY !
:* 

Monday, February 27, 2012

The necklace.



Focuskan dkat rantai tu okay <3
Dah nak 3 bulan rantai tu dgan Rara.
Sekali pun tak pernah bukak and takkan pernah bukak ;p


I LOVE YOU FOREVER AND ALWAYS AMY AND PLEASE 
PROMISE ME THAT YOUR'RE BE MINE TILL THE END. 


WITH LOVE,
Rara :-)





Tuesday, February 21, 2012

Sahabat zaman budak-budak :')

Tadi lepak punya lepak tetiba adik cakap
"Kakak, akak Effa kirim salam."

And me was like. serius? takkan la kot
alahai rindunya dekat Effa. serius rindu sgt k
Effa ni dulu kawan baik masa dkat rumah lama.

Punya la berzaman aku cari dia balik. finally jumpa jugak
alhamdulillah. mmg happy gila. rasa macam nak lari seratus meter je
haha sape je yg tak happy jumpa kawan baik yg dah lama terpisah kan :-D

Ingatkan dia dah lupa dkat aku. bayangkan last kitorang jumpa pun masa dekat rumah lama, sekolah rendah darjah 5
sekarang masing-masing dah lapanbelas. kira lah berapa tahun kitorang terpisah
hahaha tapi dia still ingat dekat aku. waaaa terharu ni Effa.
thanks sangat k?



see ! serius terharu sgt :')




Punya la berabad aku try cari dia. try cari dkat pebuk sume
alih-alih jumpa jugak. tak sangka dlm masa yg sama dia pun cari aku
sayang sangat dekat kau Effa. terima kasih banyak :-)

Dulu masa zaman budak-budak dia je la yg paling aku rapat
main basikal sama-sama, main kejar-kejar sama-sama
kalau main galah panjang mesti nak satu team je. tula kitorang
serius kitorang mmg rapat sangat :-)

Nak tahu tak Effa ni kan rajin sangattttttttt
dulu masa zaman budak-budak dia suka sangat buat kerja rumah
macam aku reti main-main je. sampai dulu arwah ibu aku selalu puji dia
me sangat jelly k? hihi ;p

Effa, aku dah puji kau ni. bak kfc sini
hahaha :-D



tolong baca yg bawah tu. lagi sekali terharu :')


Alhamdulillah, bersyukur sgt dapat jumpa dia balik
ingat lagi dulu-dulu kalau budak-budak lain taknak kawan aku
mesti dia akan dtg dekat aku. and dia takkan kawan dgn budak-budak yg taknak kawan dengan aku tu. mana-mana pegi mesti ada dia :-)

Effa, serius aku rindu zaman budak-budak dulu
boleh tak kalau kita jadi mcm dulu balik? harharhar.



NUR IFFAH IZZATI
kawan baik dulu sampai sekarang :')
serius rindu kau sangat Effa !


Thursday, February 16, 2012

Gembira Bersama-sama

Harini hari Rabu 15-02-2012
Harini birthday beshfwenzz itew
Selamat Hari Jadi Emaaa. Leb you.





Tepat pukul 12 kitorang celebrate birthday Ema
Surpriseeeeeeeeee! Serius dia terkejut gila. Kesian k ;p

Malamtu pulak kitorang pegi Jusco.
Tengok star wars 3D. Cerita dia sgt la lame -,-
Tapi gempak. Thanks guys belanja wayang. Lain kali nak lagi tau
Har Har Har.



Birthday girl. Emaaaaaa :-)



Apit sindrem k? ;p



Beshfwenzzzzzz. Hiw hiw hiw



Ini bukan boipren, ini Ayis. Dia abg saya :-)


Tuesday, February 14, 2012

Doblas Haribulan Dua Dua Ribu Doblas



Happy Two Months Anniversary Amy. Love you.





Mmuah kiri kanan. Sayang depan belakang
Setiap saat sayang, setiap minit rindu, setiap hari dating
Hihi saya sayang awak lebih dari saya sayang coklet cadburry ;p

Sepanjang dua bulan couple ni kita tak pernah gaduh pun kan
Alahai sho shuweet. Masa "break kejap" haritu pun tak gaduh
Apekah pelik sangat? Mungkin sbb tarikh annivesary yg sedap lagi manis
Jutaan terima kasih kepada tarikh tu. Sayang awak lebihlebihlebih
# Haters akan mula menyampah. Boooooo ~

Malam anniversary kali ni awak ada dgn itew kan kann? Suka gilew k
Kita lepak kedai makan. Tapi awak tak makan pun
Itew nak suapkan jual mahal. Hihi kononnya tak makan pedas
Alolooo macam mana nak kawin nnt ni? Oppsssss ;p

Masa kita tgh borak-borak dgn Ema tetiba phone bunyi
Calendar alarm bunyi "Anniversary With Amy <3"
Itew ambik phone then tunjuk dekat awak. Haha omeynyew !

Lepastu belum sempat itew nak wish Ema dah jerit dulu
"Happy Anniversary korang. Untungla annivesary kan"
K, kau betul-betul potong jalan aku tahu. Bagi la aku yang wish dulu
Gewramnyaaa! Haha gurau. Thanks untuk Ema sebab wakilkan saya
Dan takde ape yg nak diuntung kan. Kau dgn Apit pun untung k. Haha
Anniversary kitorang pun kau ingat. Pelik kau ni Ema -________-"

Setiap anniversary tak sah kalau tak dapat cadburry k
Thanks sayang untuk cadburry tu. Sampai skrang itew belum makan lagi coklat tu lagi tau. Caye tak? Hiw hiw hiw :-D




Tiga coklat maksudnya "I LOVE YOU !" 
haha thanks wahai dear boipren. sayang sikit mmuahhh :*





sayang Me dekat You tak pernah stop tahu
k, muntah muntah. har har har.




tolong paham yg aku memang tgh bersayang habis dgn Amy ;p



Kita harap hubungan dengan awak ni akan kekal sampai bila-bila
Awak buat kita senyum, awak jugak buat kita happy sepanjang masa
Sekali pun tak pernah buat kita sedih, menangis ape tah lagi. Sayang sgt !

Tolong jadi milik kita lama-lama sikit boleh? Mesti boleh kan?
K thanks, lebiuuuuuuu. Haha menyampah k ;p

Kita happy dengan kasih sayang yg awak bagi.
Terima kasih daun keladi. Harap cinta sampai mati. Ewaahhh (^_^)
K bye. Love you with all my breath. ILOVEYOU Amy !



p/s : LAGU DEKAT BLOG NI UNTUK AWAK AMY. NAH :-)


Monday, February 6, 2012

Sahabat selamanya.

Sekarang jam dekat laptop dah menunjukkan pukul 6.20 AM
Caye tak kalau aku cakap yg aku belum tidur lagi? Har har kering k.

Kerja aku online pesbuk pesbuk dan pesbuk. Serius boushan
Tadi tiba-tiba rasa mcm nak download lagu. K pegi 4shared then download
# kalau korang tahu aku download lagu apa, kompem gelak habis  k :3


Masa tgh download tu tiba-tiba je rasa nak on myspace
Hm gelak lah, gelak lah. Lawaknyaaaaaaaaaaaaaaa !

Tengok gambar-gambar lama. serius aku comel masa dulu-dulu
Hahaha gelak bangga :-D

Then ternampak pulak gambar aku dgn Ema. Banyak gila -,-
Teringat pulak kisah-kisah kegemilangan aku dgn Ema dulu
Macam-macam kitorang dah lalui sepanjang 5tahun berkawan ni

Sampai skrang kitorang stay kawan. Cool kan?
Kesimpulannya, Ema sahabat hingga hujung nyawa. Kbye ;p



Tahu kelakar. Hm hmm :3



Masa tahun 1994. Hiw hiw hiw ;p



Itew suka pink tapi Ema tak. Sho sad.



Mana ada Ema situ mesti ada aku. Peace >.<



Hi, ini Ema. Girlpren saya. Kbye.



Zaman dah maju. Ema dah pun bertudung skarang :-)


Emaa, kau kawan baik aku sampai bila-bila k?
Macam-macam susah kita dah pernah kena
Senang sama-sama dan susah apa tah lagi :-)

Terima kasih sebab sabar dengan peragai aku sepanjang kita berkawan
Aku tahu aku mengada, menyusahkan kau banyak
Tapi tu semua adat k? Kau kena terima nak taknak aku tak peduli ;p

Kita pernah gaduh, gaduh sebab alasan yg tak munasabah
Masa tu kau kutuk aku, aku kutuk kau. Mmg ngam sgt !

Skrang kita dah kawan balik, macam-macam kita janji kali ni
Takkan gaduh, takkan break lagi. Dah macam couple la pulek. Yuuuuuu -oo-

Last, aku sayang kau Ema <3
L O V E Y O U !
Bye.


Saturday, February 4, 2012

Porkkkkkk -oo-

Bila online pesbuk je mesti ada gangguan-2 yg tak disenangi
Ada je makhluk-2 tuhan yg nak mintak penampar maut dari aku
Fedup k. Feduuppppppp !


Nak berkawan boleh, kawan je laaa
Tapi ada batasnya k? Kalau kau nak lebih-lebih kau mahtiy
Contoh-contoh makhluk yg nak mathiy cepat macam budak-2 ni
---->



takpayah nak bersayang-2 sangat.
tahun bila pulak aku jadi sayang kau? -,-





ni dah apehal? jumpa pun tak pernah.
deyyyy dekat sume org kau ckp mcm tu kan? crazy o,0




yg ni memang kes mintak meninggal k?
sejak bila kau ada number aku. meh nak maki sikit. BODOH !




hmm baby? farkkkkk u :3




ni tah haters mana tetiba kena rasuk. kesian k.
sedekahkan al-fatihah untuk dia :-)





Apehal makhluk sorang ni? Mintak tempah kubur cepat rasanya. 
Tu makan dia. Grrrr --'



Agak-agak kalau korang sama macam makhluk-II di atas tu
tolong lah jangan add atau im aku k? Sangat la menakutkan. Hm :3


Maaf pada sesape yg terasa. Bukan niat nak malukan
tapi just sebagai pengajaran untuk try hormat orang lain.


Assalamualaikum :-)




Kerja 1

Ehem ehem Rara dah kerja, bagus la dah pandai berdikari dah anak ayah ni
Hahahaha bangga k, bangga :-D




Muka exsaitod nak kerja.
#firts time k tak buat rambut depan.



Pagi-pagi lagi pukul 8 dah bangun
Dah tebiat apa bangun cepat-cepat
Padehal kerja pukul 10. Takpe-2 ni dikatakan perkerja yg berdisiplin
Cehhhh tahu poyos k.


Paling awal sekali aku dgn Emma sampai tempat kerja
09.30 AM dah tercegat dkat depan kedai. nampak tak exsitod nye tuu? --'


#Terimas kasih daun keladi cis Fara sebab hantakan kitorang. Mmmuahh :*





Nampak tak muka bosan tu. 
Apa ni? Baru first day kerja dah takde semangat. Pigi daaaaaaaaaaa -oo-



Baru first day kerja Rara dah pandai kira-kira ni
Pandai kennn? Well ;p



Kerja dekat situ fun sangaaaattttt k. Sewiusly no lie lie.
Bagi orang yg pemalas mcm Rara boleh la kerja situ.
Haha kerja dia just melepak-lepak, layan costumer pun tak sangat. 
Sangat la bouring sebenarnya k !


Kerja dekat situ ibarat makan gaji buta je tahu.
Sho G double O D good :-D




Baju kerja dia sgt la cool k? Mewrah gitu.
Tapi sgt la besar untuk Rara. Sho sad.



Kerja dkat sini kejap je sebab dah dapat kerja dekat pizza.
Tak sabar nak kerja dekat pizza sebabnya? Ehem ehemm
Secret recipe. Nanti-nanti story k? Tak boleh story skrg nanti kantoi. 


Jangan lupa dtg k? Dapat meet-meet Rara.
Muehehe. Dah dah kbye ;p


Friday, January 20, 2012

Blackbewi tlg cepat. Hm.

Next week blackbewi keluar, hm sukanya
tlg paham handphone aku yg skrg betul-2 mintak kesian
hm sho sad :-(




tengok la camera phone Rara. sho ugly betty. hm hmm.


Disebabkan nak bergambar sgt, hambik kawww
terpaksa guna camera phone yg "mahal" ni
lawa tak lawa belakang cerita, tggu blackbewi keluar

Masa tu jgn tanya knp camera blacbewi aku lagi lawa dari korang-korang
sbb tu sume fake semati-mati. samsung adik aku akan menjadi mangsanya
mangsa tangkap menangkap gambar dan pasti itu akan terjadi. muehehe.

Stop cerita pasal phone. Dah dah kau menang. Ssssshhh ssshhhhh ~
Skrg baru pukul 2.30 AM dan knp aku mesti mengantuk
awal lagi Ra, watlek dulu watlek. hm.

Cepatlah dtg hari esok, hari esok cepatlah kau dtg
rindu Amy. nak jumpa nak msg. semuanya kena tggu esok :-(

Petang tadi lepak macam biasa. tempat biasa dan dgn org biasa.
semuanya biasa-biasa saja. Ema peneman sedih dan gembira
setiap hari muka dia, hari-hari muka dia. macam dia setiap hari
setiap masa berkepit dah mcm tidak dapat dipisahkan sama sekali.




meet Ema. Hi :-)
# abaikan camera phone yg mintak campak lombong ni.



ada org sakit hati tk tengok gamba ni? muahahaha 
keshahhhhhhh pulek kenn. peace yaw (Y)



kawan sampai mati. janji kami.
# Amy, jeloussshh tk? Hiw hiw hiw ;p


Maaf, mengantuk. Tidurrrrrrr.
Kbye.

Last,
I MISS YOU SO MUCH AMY :-)




Sunday, January 15, 2012

Ehem-ehem. First monthserry ;)



Nampak tak ada perasaan bangga kt situ? -.-
hihi kay, baru sebulan kan.
kalau makhluk-II yg tak puas hati mesti cakap camni

--> ek elehh baru sebulan nk kecoh, wa ni dah setahun tak kecoh pungggg


Alahai watlek je, kang mula ahh kelua ayat rewmpitzz wa ni kang
even baru sebulan tapi mesti la kena bangga
sebabnya? ada org tu tak sampai sebulan dah clash. booo ~
*tak maksudkan sesape pun. maaf kalau terasa

Ehem ehemm 12/01/2012 - Sebulan
sedap kan tarikh anniveserry kitorang?
cuba kalau dah setahun nanti. 12/12/12
hiwhiwhiw tak sabarnya nak setahun <3

Malam tu phone bunyi. REMINDER !
ek ehh harini first monthserry la. dah sebulan la
oyeah oyeahhhh. jum gelak ramai-ramai. huahuahua

So, sent text wish monthserry kt Amy
tapi dia tak reply sbb dia dah tidur, pening katanya haritu
hm hmm takpe, kite paham :')

Esok tu bangun, tengok phone lepastu Amy ada wishhhhh
alalalaa shuweetnya dia. serius tak tipuuu ;p
terharunya kite baca wish anniversary dia
knp shuweet sgt ni bieyyy? mmuah mmuahh :* 

Malam anniversary tu kitorang plan nk date lepastu tak jadi
sebabnya me keluar dgn kawan. Amy cakap takpe dia paham
elehhh padehal dia marah sebenarnya. hihihi 

Tapi kitorang keluar jugak sbb tiba-tiba membe ajak overnight
then balak membe suruh me bawak Amy sekali
yiehaaaa date date date ;p

Kitorang lepak temiang corner je. Sho sad
masa nak pergi tu kitorang boleh kena kejar dgn anjing gila
hampeh punya anjing! Bie itew hanya mampu tergelakkan itew
kay mmg lawak tapi takpayah nak gelakkan sgt boleh?
kalau kena gigit tadi camane? takut tahu takkkkkk --'

Sampai kt temiang corner Amy pakaikan me rantai
ehem ehemm Ema jelousshhhh tak? kau ada? ;p

Lepak-lepak sampai pukul berapa tah then dia hanta me balik.
happynyaaaa itewwww ;D

Esok malam date lagi, sampai-sampai je Amy bagi chocolate cadburry dua
alalaaaa shomelnya. ni yg itew tambah sayang-sayang kt awak bieyyy !



Emmaaaaa. Jgn jeloushh tolong :3
muehehehe




Btw, Happy First Monthserry Biey.
Terima kasih untuk semua yg awak buat untuk kite
Kite hargai sangat-sangat semua tu sayang ;)

I LOVE YOU SO MUCH AMY !



Friday, January 6, 2012

shiti fakkkkk.

hari ni keluar dgn membe baik yg dah lama tk jumpa
jum pegi dating dkt city park !
hew hew hew



ni laa membe baik yg dah lama tk jumpa tu -,-
harap maklom "kawan baik" bukan boipren okay


harini aku bangun lambat dlm pukul 12 lebih
ohmaigod kalau nenek aku tahu, mmg habis la kena ti-yaw
muahahaha

bangun pun sbb Ema call, ajak teman pegi ambik brg
bangun basuh muka gosok gigi then stret keluar pegi ambik ema
eeeuuuuu Rara tk mandi. boo boooo ~
malas nk mandi sebab nanti lambat. kelua kejap je pun :P

baru je keluar rumah Eyzat call ajak keluar lepak mane-mane
hm hmm hari dah la panas. gila ke hape kau
aku pun cakap ptg sikit keluar, sbb aku ada hal
alasan semata-mata. hihi hari panas la doll -..-

lepas hanta Ema ambik brg, stret balik call Eyzat terus
tanya kt mana pe sume then suruh dia dtg ambik dkt rumah

sampai-sampai je dia ajak pegi mcd jumpe ajip
dgn tanpa paksaan aku pun menolak mentah-mentah pelawaan dia
aku nak pegi city park kelua dgn kau bukan nak jumpe ajip tu. bingai !

kitorang pun stret gerak city park
tp itew gadoh dgn boipren itew tadi
sbb dia marah itew keluar dgn Eyzat
firts time dia marah itew, tp sebaik dah okay <3
muehehe topik ape ni? dah sambung balik

sampai city park cari port baik punya nk lepak
pheww punya la panas harini. astaga nak terbakar kulit

lepas dah dpt port lepak kitorang duduk-duduk and dia cerita pasal ex dia
info : dia mmg suka gossip mcm Rara. tu yg kitorang boleh ngam. harhar

lepas dah habes gossip-gossip semua kitorang pun bergamba-gamba
almaklomlaaa even dah 4 tahun kitorang kawan
tp tk pernah tgkp gamba sama-sama
kesian kan kami? hmm



gedik la kau Zat. eeeuuuuuu ~



knp aku lagi handsome dari kau? muehehe



ada mcm shuwett couple tk? huahuahua harapan -,-
aku sayang boipren aku sorang je. ni hanya kawan sampai akhirzaman



tak sah kalau pegi city park tk bagi ikan makan kay?
ikan semua pun dah gemok-gemok asyik makan je keje



Eyzat cakap ikan-ikan tu sume gemok mcm aku
hampeh kau Zat ! aku bukannya gemok sgt
ikan-ikan tu lagi gemok dari aku tau :3


pukul 6 lebih cemtu dia hanta aku balik
malam tu keluar dating dgn boipren itew pulak
rindu dia rindu rindu rinduuu. rindu bieyy itew
hihi Kbye :D